Blogisäätöjä - Hei Micro.blog!

Viikonloppu meni Lapin-reissun merkeissä, joten blogisäädöt jäi vähemmälle. Muutama juttu niiden tiimoilta nyt sitten tälle iltaa!

Rakensin tämän blogin alunperin Eleventyn päälle, mutta kun oma englanninkielinen blogi on Micro.blog alustalla, aloin oikeastaan samantien miettimään, pitäisikö tämänkin pyöriä samaisessa paikassa. Ja kuinkas ollakaan, nyt se pyörii. Synergiaetuja ja eteenkin postausten julkaisuflown näppäryyden lisäksi, blogissa on nyt muutama uusi hyödyllinen toiminnallisuus:

  • Postauksia voi nyt kommentoida: Jokaisen postauksen alapuolelta löytyy nyt kommentointimahdollisuus. Kommentointi vaatii kirjautumisen sisään joko Micro.blogiin, Mastodoniin tai Blueskyhyn. Toivon mukaan Threads-kirjautuminen tulee mahdolliseksi myöhemmin.
  • Blogin päivitykset sähköpostitse: Uudet postaukset voi nyt tilata näppärästi omaan inboksiin täältä. Samaiselta sivulta löytyy myös linkki RSS-fiidiin, jos sellainen tapa seurata blogia kiinnostaa.

Micro.blog tarjoaa paljon muitakin hyödyllisiä ominaisuuksia bloggaushommiin, mutta niistä lisää sitten myöhemmin.

Suomeksi bloggailun mielekkyys alkaa pikkuhiljaa ottaa otetta allekirjoittaneesta. Ei tämä oikeastaan hassumpaa olekaan, pienen alkukankeuden jälkeen! Eikun uusia postausideoita vaan ylös ja pikkuhiljaa niitä tänne internetin syövereihin julkaisemaan.

Seuraavaan kertaan! 👋